Korene

 

ALLEGROKORET

Allegrokoret er Østerbros klassiske seniorkor. Det blev stiftet i 2012 og består nu af 35 sangere. Koret holder korprøve to gange om ugen i formiddagstimerne, hvor der arbejdes med 4-5-stemmige smukke overvejende romantiske korsatser. Korprojektet blev fra begyndelsen budt hjerteligt velkommen i Frihavnskirken og koret er siden da blomstret op og vokset med udfordringerne.

 

CANTERINO-KORET

Canterino-koret - det lille sangkor - har eksisteret i 30 år og holder til i Dyssegårdskirken. Koret består af 25 korsangere og koret synger mindre klassiske satser og à capella musik såvel dansk som svensk og tysk. Koret synger koncert to gange om året og næste koncert finder sted søndag den 17. april i forbindelse med en korweekend med Allegrokoret..

 

HELSINGØR KAMMERKOR

Helsingør Kammerkor er et veletableret koncert kor som har eksisteret siden 1950. Koret arbejder både seriøst med krævende à capella musik og større værker som messer og requier - fx Händels Messias, Mozarts Requiem og Brahms Ein Deutsches Requiem. Koret giver koncerter rundt om i landet og tager også gerne på koncerttur til udlandet.

 

HELIKON-KORET

Helikon er en musikdramatisk forening i Birkerød som har eksisteret i 35 år. Her tilbydes der drama-, sang- og ensemblesangsundervisning. Foreningen har gennem årene opsat diverse operetter, som fx Léhars Den glade enke og Strauss' Flagermusen. Koret har en central rolle i forestillingerne. Koret lærer at slippe noderne, agere og danse samtidig med at synge ud over scenekanten.