Om

Om mig

Kunstnerisk leder og dirigent for Allegrokoret, Canterino-koret, Helikon Musik-Teater-Akademis sceniske kor og kammerorkester og Helsingør Kammerkor.

 

Jobbet som korleder er for mig et af "verdens bedste jobs". Det er chancen for at stå i spidsen for et kreativt og performativt forløb, hvor menneskelige kompetencer opdages og udvikles. En korleder er som en leder i en virksomhed - det forpligter. Man må i sin arbejdsproces være tillidsskabende og inspirerende, og man må være klar til at håndtere de udfordringer, der pludseligt kan opstå samtidig med, at man fastholder over-blikket, så man kan lede fællesskabet frem mod nye målsætninger.

 

Jeg begyndte min karrierer som korleder i 2011, hvor jeg i et halvt år vikarierede som kordirigent i Taastrup. Herefter stiftede jeg i begyndelsen af 2012 Allegrokoret på Østerbro i Frihavnskirken. Et års tid senere blev jeg ansat som korleder i Helikon musik-teater-akademi i Birkerød, hvor jeg nu også er dirigent ved operetteforestillingerne. Sideløbende overtog jeg Canterino-koret i Hellerup, og blev i 2015 Helsingør Kammerkors nye kordirigent.

Klassisk kormusik er min kerneinteresse. Selv om den kan have flere hundrede år på bagen, er det skønt at mærke, hvordan musikken på ny kan blive nærværende og vedkommende. Jeg har og beskæftiger mig overvejdende med musik fra omkring 1820 og frem. I særdeleshed tysk og fransk kormusik, dvs. musik af komponister som Schubert, Mendelssohn, Brahms, Reger, Debussy og Poulenc - men også dansk kormusik af Carl Nielsen, Knud Jeppesen, Svend S. Schultz, Per Nørgård m.fl.

 

Udover at dirigere a capella kormusik, arbejder jeg hos Helikon med sceniske værker. Dermed indgår det tilrettelæggende og klargørende kor- og orkesterarbejde i et samarbejde med det mere afprøvende og udforskende instruktions- og koreografiarbejde. I 2014 opførte vi Strauss' operette Flagermusen med 9 forestillinger, i 2015 dirigerede jeg solister, kor og kammerokester i vores Wiener-operette Café og dette forår leder og dirigerer jeg bl.a. operaen Liden Kirsten af J.P.E. Hartmann og H.C. Andersen.

 

Musik har hele mit liv fyldt meget i mig. Jeg har spillet klassisk slagtøj på højt niveau hele min ungdom og derigennem rejst og givet koncerter med flere forskellige klassiske orkestre. Jeg har uddannet mig i musik og dansk fra Københavns Universitet og videreuddanner mig hos Voces Academy som kordirigent under Peter Hanke.

 

 

Østerbro, Hellerup, Birkerød, Helsingør

 

E-mail: korlederen@gmail.com